Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Az 5 arany és 1 ezüst, 3 bronz nem április 1-jei tréfa
Az 5 arany és 1 ezüst, 3 bronz nem április 1-jei tréfa Nyomtatás E-mail
Írta: ember   
2020. október 23.
Októberben egyébként sem lehet elsütni az április 1-ére való átvágást. Szóval tény: a 10 elindított DVSC-bokszoló végül 9 érmet hozott el a 2020-as junior-ifjúsági országos bajnokságról. A Debrecenben megrendezett versenyt id. Nemes József edzőnek ajánlhattuk , aki a Berettyó Ökölvívó és SZSE trénere volt hosszú éveken át, ám 2017-ben elhunyt. A bajnokság ily módon az ő neve alatt is futott, és egykori egyesülete segítette a szervezésben a Magyar Ökölvívó Szakszövetséget és a DVSC-t. 

ÚJABB KÉPGALÉRIA DÖNTŐSEINKRŐL (is) 
IDE KATTINTVA !!!

Részletek a tovább gombra kattintva!

TUDÓSÍTÁS A NEGYEDIK NAPRÓL - és arról ahogy eljutottunk oda

A négy nap során egyedül Jónás Szabolcs nem jutott be a legjobb 4 közé, így ő ötödik helyen végzett. A többiek közül Rézműves Norbert jó kezdés után visszaesve nem került a döntőbe, de érmet szerzett így is, míg Komjáthi Norbert egy sikeres mérkőzés után a következőn erősebb riválisa ellen amit tudott megtett, de végül ő is lemaradt a fináléról. A harmadik bronzérmes Siroki Róbert, aki hasonló utat járt be: egy kiváló győzelem után az elődöntőben - igaz, nagy harcban - vereséget szenvedett, és maradt számára a dobogó harmadik foka.

A csütörtöki döntők során a juniorok kezdtek. Bernáth Imre és Zsigó Csaba egyszerre lépett szorítóba, hiszen mindketten a hatodik párban - ráadásul egy éremátadó ceremóniát követően - voltak érdekeltek. A két ringben azonban más iramban zajlottak az események. Bernáth ugyanis szinte lerohanta ellenfelét, és már az első menetben feladásra kényszerítette. Imi ellenállhatatlan volt, változatos támadásokkal vitte a sarokba többször is a másik fiút, akire számolni kellett kétszer is. Szép győzelem volt. Ráadásul így Zsigó mérkőzését is végigizgulhattuk. A rendkívül nagy iramú csata során a DVSC juniorja egy nevesebb, ismertebb ellenféllel szemben irányított, sőt, uralta a mérkőzést, ami nagy szó. Nemcsak úgy találgatott, hanem összeszedetten és elképesztő energiával űzte riválisát, aki láthatóan nem tudott ezzel mit kezdeni, sőt, akit meg is számolt a mérkőzésvezető, így a nap egyik meglepetését okozva Zsigó Csaba megnyerte súlycsoportját és magyar bajnok lett.

Rögtön utána lépett a kötelek közé Lakatos Dávid. A DVSC két friss aranyérmese is biztatta Dávidot, aki azonban sokkal  magasabb, vívó stílusú vetélytársa ellen talán túlzottan is óvatosan, taktikusan kezdett. Az első menet egyértelműen elment, ami előfordulhat bárkivel, ám a kevés akció miatt volt némi hiányérzetünk Lakatos bunyóját illetően. A második menetben teljesen más szellemben robbant ki a sarokból, és ha nem is fordította meg a csatát, de úgy bunyózott, ahogyan az elejétől fogva kellett volna (persze kintről könnyű okosnak lenni). Többször erőltette a közelharcot, ami bizony meg is viselte olykor ellenfelét. Ám sajnos nem tudta ezt még jobban erőltetni Dávid, így a nagy áttörés elmaradt. A záró menetben is folytatódott a kétfajta stílus összecsapása, a nyurga rivális többször is lenyomta a DVSC-s fejét (a bíró mégis Dávidot figyelmeztette, hogy ne hajoljon le...), de végül jogosan Énekes Dominik kezét emelték a magasba. Ezzel együtt Lakatos Dávid is dicséretet érdemel, főleg a döntőig mutatott produkciója és a döntőbeli második, harmadik menet miatt. 

A negyedik DVSC-s Lakatos Kevin lett volna a döntők során, ám ellenfele tudomásunk szerint lázas lett, s el sem jött a Gizella utcai csarnokba. Jó lett volna Kevint akcióban látni, ami élményszámba megy, ám ez ritkán adatik meg nekünk, szurkolóknak, s akkor is rövid ideig, hiszen általában gyorsan kiüti ellenfeleit... 

Az ifik jöttek a sorban. Közöttük Bernáth László Zsigóhoz hasonlóan értékes sikert aratott, hiszen ő is egy papíron esélyesebb öklözőt győzött le, ráadásul nem csak úgy éppen hogy... Mind a három menet végigment, ám az egyhangú pontozásos diadalához nem fért kétség. Laci komoly kombinációkkal és rendkívül gyors ütésekkel, elmozgásokkal keserítette meg riválisa életét. A nap egyik kellemes színfoltja volt az ő bunyója is. Nagy győzelmet aratott Bernáth László, s szerzett aranyérmet. 

A nap számunkra utolsó összecsapásán Komjáthi András az elődöntőhöz képest jóval okosabban bunyózott. Igaz, akkor is nyert, most azonban szüksége volt az észre is, hiszen ellenfele is keménykötésű fiú volt, aki nemcsak állta a pofonokat, de osztotta is. Volt amikor sikeresen ütött közbe, és hozta nehéz helyzetbe Bandit, aki azonban remek fizikumának hála átvészelte a húzós pillanatokat, és egészében véve több találatot vitt be - némelyiket csoda volt túlélni. A mérkőzés felétől filmekben látott módon mentek előre a vetélytársak. Látszott, hogy nagyon elfáradt mindkét fiú, hiszen kiütötték magukat addigra. A szívük vitte őket előre, és hol tántorogva, hol kicsivel frissebben mozogva sorozták egymást. Majd már csak egy-egy ütést vittek be, vagy suhintottak el a levegőben... Tovább fárasztva önmagukat. Ebből a nagy küzdelemből jött ki végül szoros pontozással jobban a DVSC bokszolója, aki ezzel az ötödik bajnoki címet hozta klubjának aznap.

A tíz DVSC-s közül nyolcat Szabó Titusz és Bernáth László edző készített fel, míg kettőt (Komjáthi Andrást és Rézműves Norbertet) Salánki László. A klubelnök, Szabó Sándor és testvére, az egyesület menedzsere, Szabó Ildikó munkája is elévülhetetlen mindebben az eredményben.

A csütörtöki döntőkben így szerepeltek a mieink:

junior 46 kg
Oláh Géza (SLG) - Zsigó Csaba (DVSC) 0-5

junior 48 kg
Bernáth Imre (DVSC) - Polócz Patrik (MTS) TKO 1. menet, nyert Bernáth

junior 50 kg
Lakatos Dávid (DVSC) - Énekes Dominik (CSB) 0-5

junior 81 kg
Lakatos Kevin (DVSC) - Balogh István (HISE) meccs nélkül nyert Lakatos

ifi 52 kg
Bernáth László (DVSC) - Rózsavölgyi Márk (TAS) 5-0

ifjúsági 81 kg
Komjáti András (DVSC) - Gál Patrik (HRB) 3-2

Szabó Titusz: - Bernáth Imiből ugye nem láttam sokat, ott (id.) Bernáth Laci volt a ringsarkában, de az igen gyors siker volt... Zsigó Csabi, ahogy előzőleg, most is a megbeszéltek szerint bokszolt. Ráadásul egy nemzetközileg is elismert jó bunyós ellen uralta a ringet. Az első két menet egyértelműen az övé volt. A harmadikban kicsit elfáradt, picit féltem is, nehogy baj legyen, de szerencsére szívét-lelkét kitette a ringben, s végig bírta. Amúgy, ha kikapott volna is megdicsérném. Mindent megtett, ami benne volt. Ám így, hogy nyert is... Remek! Lakatos Dávidnak, aki még új az 50 kilóban, egy magas srác ellen nem sikerült nyerni. Direkt nem állt le vele messziről bokszolni. Amúgy ismertük a srácot. Tudtuk róla, hogy ha hagyjuk őt bokszolni ebben a stílusban, akkor jó, de ha kizökkented ebből, akkor viszont megfogható. Most is, amikor a második menetben Dávid odaszorította a kötelekhez, nehéz helyzetbe hozta ellenfelét, csak ott megállt, s a másik srác visszavette az irányítást. Majd lesz ez még jobb is! Bernáth Laci (az ifjabb - a szerk.) nagyon jól küzdött egy hátráló stílusú ellenféllel, végig dominánsan bunyózva, előrefelé bunyózva őrölte fel ellenfelét. Értékes sikert aratott. Komjáthi Bandiról annyit, hogy bár nem mi készítettük fel, de el kell mondjam, gratulálok neki és edzőjének Salánki Lászlónak is ehhez a sikerhez, nagyot küzdött a srác. (Lakatos Kevin ugye nem meccselt... Jó lenne már, ha lenne, akivel kemény csatákat vív - a szerk.)

Salánki László:
 - Komjáthi Bandi összetettebb volt, mint az elődöntőben - egy kis fejmosás után -, de az ellenfele is jobb volt. Nagyon szoros meccsen a hajrákat jobban meg tudtuk hajtani, s ezért nyert. Nem a hazai pálya döntött, megérdemelt volt, sokat dolgoztunk ezért. Szerintem fejlődőképes, erre a döntőre lehet építeni a felnőtt mezőnyben majd.

A DVSC szereplése a 2020-as junior-ifi országos bajnokságon:

- 5 aranyérem (Zsigó Csaba, Bernáth Imre, Bernáth László, Lakatos Kevin, Komjáti András)
- 1 ezüstérem (Lakatos Dávid) 
- 3 bronzérem (Rézműves Norbert, Komjáti Norbert, Siroki Róbert)
- 1 helyezés - 5. (Jónás Szabolcs)

A csapatok között a junioroknál és az ifiknél is a legeredményesebben zárt a fiúk között a DVSC. Külön elismerést érdemelt ki a legharcosabb hazainak választott Zsigó Csaba, a legtechnikásabb debreceni Bernáth Imre is a junioroknál, valamint az ifiknél a legnagyobb küzdő lett Bernáth László.

 
© 2007 dvscboxing.hu
E-mail: [email protected]
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Joomla Templates and Joomla Web Sites